Főoldal
Hirdetés
SAJTÓKÖZLEMÉNY PDF Nyomtatás E-mail
2014. szeptember 05. péntek, 00:00

 

 

Megkezdődött az Örményesi és a Kuncsorbai Orvosi Rendelő Felújítása

2014.04.01.

2014. március 17-én elindultak és megfelelő ütemben zajlanak annak a projektnek a kivitelezési munkálatai, melynek eredményeként megújul az orvosi rendelő Örményesen és Kuncsorbán.
A mintegy 51,5 millió forintos uniós támogatással megvalósuló beruházás elsődleges célja, hogy a felújítást követően a települések lakói minőségi ellátásban részesüljenek egy olyan intézményben, amely költséghatékonyan működtethető, és modern eszközparkkal rendelkezik.


A projekt célja a helyi lakosság számára elérhető definitív ellátás nyújtására képes intézmény létrehozása, a gyógyító eljárások közelebb vitele a lakossághoz, az alapellátás fő funkciója, a megelőzés és a szűrés javuljon, illetve a településen felújított, energiatakarékosan, költséghatékonyan működő háziorvosi szolgáltatás működhessen, amely elősegítené a lakóhelyhez közeli alapellátások minőségének javulását, a családorvosi szerepkör megerősítését és az esélyegyenlőség érvényesülését.
A projekt hozzájárul a társadalmi esélykülönbségek csökkentéséhez, a végleges és minőségi ellátás biztosításához korszerű és hatékony feltételrendszerek megteremtéséhez (épület, gép-eszköz, IT) és együttműködések folytatásával, ellátásszervezéssel a lakosság lakóhelyéhez közeli alapellátási - háziorvosi - szolgálat „szolgáltatói szerepének” megerősítéséhez.
A felújítás és az eszközök beszerzése után így egy korszerű, energiatakarékos, környezetbarát, gazdaságosan működő és a törvényi előírásoknak megfelelő orvosi rendelő várja majd a betegeket, illetve szolgálja ki az itt dolgozók igényeit.
A projekt tervezett befejezési dátuma 2014. október 18. "Orvosi Rendelő és védőnői szolgálat felújítása Örményes és Kuncsorba településeken” című, ÉAOP-4.1.2/A-12-2013-0065 azonosító számú pályázat által az önkormányzat 51.673.593 Ft európai uniós támogatást kap a beruházás megvalósításához, amely a költségek 100%-át fedezi.

 

 

 

 

 

 

Örményes Község Önkormányzata

5222 Örményes, Arany János út 16.                      

e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Tel.: 56/339-043

www.ormenyes.hu

www.ujszechenyiterv.gov.hu

 


 

Sajtó közlemény letöltése!

 

 

Módosítás dátuma: 2015. május 18. hétfő, 14:20
 
© 2008 Örményes község honlapja | Template by Joomla Templates
Copyright © 2024 Örményes község honlapja. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete